sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kuntosali harrastuksena ja elämäntapana.

Juttelin eilen illalla rakkaan ystävän kanssa puhelimessa, puhuttiin toooodella paljon, koska pitkään aikaan ei olla nähty. Jännää, vaikka ollaan nähty viimeksi joskus.. öö... viime kesänä? niin silti ei tullu vaivaantunutta tunnetta/hiljasuutta. Jutellessa sitte synty ajatus otsikon mukaisesti.

Salilla käy ihmisiä, joille se on harrastus ja ihmisiä, joille se on elämäntapa. Ennen salilla hengaaminen oli mulle enemmänkin harrastus, vaikka haaveilinkin joskus vuonna 2020 olevani body fitness kisoissa. Salilla tuli käytyä enemmän ja vähemmän, vaihtelevalla syklillä. Pikku hiljaa salillakäymisestä on kuitenkin alkanut muovaantua elämäntapa. Tavoitteellista ja tärkeää. (huom. koko hommassa on n. 80% kiinni ruokavaliosta). Kun aloin syömään säännöllisin väliajoin ja kiinnitin huomiota laatuun ja määriin, alkoi tuloksiakin tulla.



Nämä harrastelijat. Anteeksi kaikki kauheasti, mutta teijät erottaa siellä salilla. :) Käyään ku keretään ja jaksetaan. Elämäntapa reenaajat -> sen vaan näkkee. Ja ei, se palarin tekeminen heti salilta lähtiessä ei oo näyttämistä että "huhhuh, olipa rankka reeni. Äkkiä palari naamaan niin ei kuihdu lihakset poies." Kuten eräs fitness osaajakin sanoi, palari on tärkeää juoda heti reenin päälle, jollain kroppa on vastaanottava ja proteiinit ja hiilarit menee juuri sinne minne pitääkin. Laihduttajille sopii paremmin pelkkä proteiini kuulemma.

Tottahan se on, ettei paljon sosiaalista elämää meijän katon alla ole, koska päivät tosiaan kuluu töissä/koulussa ja salilla. Sitte ku ollaan kotona, niin tehhään ruokaa ja huolletaan, koira pittää käyttää lenkillä ja hemmotella <3 Ikuna en kuitenkaan vaihtas. Okei, jos sais enemmän aikaa ystäville, ottaisin. Mutta tästä ajankäytöstä en mistään tinkis, sen verran tärkiää tosta salihommasta on tullu. Okei, onhan siellä salilla myös "välineurheilijoita" sekä näyttäjiä, huutajia, leuhkijoita jne jne jne. Näistä sais pitkän listan. Sen vois jättää ens kertaan :)

Joskus on hauska kuunnella näitten harrastelijoitten keskusteluita ohimennen. En tiiä kuka ymmärtää mitäki, mutta jos on vaikkapa kolmijakonen ohjelma (selkä-hauis, olka-rinta-ojentaja, jalat) niin siinä käyään ylleensä 3 päivää putkeen ja 1 päivä on lepoa. Eräiden keskustelun perusteella salilla käytiin ku jaksettiin, eli käytiin vähä pumppaamassa rautaa ja seuraava kerta oli sitte seuraavalla viikolla. En tiiä mitä järkiä on käyä kerran viikossa 3-jakosella ohjelmalla... :D no, tapasa kullahi.

Hypätäkseni taas asiaan RUOKA, niin meillä oli eilen tankkauspäivä. Voin sanoa, että mää olin vähän liianki tankkaustuulella, söin ihan liikaa. Mutta oliha se hyvvää <3 Ruispohjanen pitsa nimittäin, ite tehtynä. Päälle laitettiin naudan jauhelihaa, 2 purkkia tonnikalaa, tomaattia, kinkkua ja vähärasvasta juustoa (harmi ku ei ihan niin paljoa kehannu juustoa laittaa ku ennen). omnomnomnom.... :P Ja mää sain laittilimpparia kaveriksi. Näitä tankkauspäiviä oottaa ja pelkää. Viikot ku on syömättä huonoja hiilareita, niin sen sitte huomaa jos syö niitä :D

Mutta näillä pikku sanoilla, me lähetään viettämään laatuaikaa ulkoillen murun kanssa, mukavaa pääsiäistä kaikille <3

1 kommentti:

  1. Hyvältä kuulostaa, ei muutaku molemmat lavoille :D. Sulla varmaan kannattaa kuitenki pitää lomaa viimeset pari kk, sua ei kattele näläkäsenä kukaan :D. Mulla kolmijakonen ja ei sitä kyllä pysty tekeen 3pv peräkkäin. Yleensä joka toinen pv reeni ja sitte 2 lepoa ennen seuraavaa kiertoa, ei muutenna tapahtuis mtn kehitystä. Nimim. En mahu-mihinkää-mun-vaatteisii-mihin oon-ennen-täsäpainosa-mahtunut :D

    VastaaPoista